تاثیر پروبیوتیک تولیدی از ماست و لاکتوباسیلوی خالص با و بدون اسیداولئیک بر فراسنجه های خونی و آنزیمی رت های نر سالم و دیابتی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

2 گروه بیوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

10.22034/aej.2021.309788.2658

چکیده

در این آزمایش 50 سر رت نر از نژاد ویستار به صورت کاملا تصادفی به دو گروه (25 سری) تقسیم شدند یک گروه 25 دیابت القا گردید.گروه های آزمایشی شامل: (سالم کنترل)، سالم دریافت کننده باکتری‌های مخلوط جداسازی شده از ماست، سالم دریافت‌کننده باکتری خالص لاکتوباسیل، سالم دریافت کننده باکتری‌های مخلوط جداسازی شده از ماست به علاوه اسیداولئیک، سالم دریافت‌کننده باکتری خالص لاکتوباسیل به علاوه اسیداولئیک، دیابتی کنترل، دیابتی دریافت کننده باکتری‌های مخلوط جداسازی شده از ماست، دیابتی دریافت‌کننده باکتری خالص لاکتوباسیل، دیابتی دریافت کننده باکتری‌های مخلوط جداسازی شده از ماست به علاوه اسیداولئیک و دیابتی دریافت‌کننده باکتری خالص لاکتوباسیل به علاوه اسیداولئیک. نتایج نشان داد در گروه موش های سالم، همه تیمارهای آزمایشی به طورمعنی داری سبب افزایش گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید خون و کاهش LDL شدند. در گروه موش های سالم پروبیوتیک لاکتوباسیلوس به طور معنی داری سبب کاهش HDL خون موش های سالم شد. در گروه موش های دیابتی مکمل سازی همه تیمارهای آزمایشی به طور معنی داری سبب کاهش گلوکز، کلسترول، LDL و HDL خون موش ها شد. در این گروه بیش ترین تاثیر کاهشی گلوکز، کلسترول و LDL خون مربوط به تیمار پروبیوتیک تولید شده از ماست به علاوه اسید اولئیک بود. در هر دو گروه سالم و دیابتی، تیمارهای آزمایشی به طورمعنی داری سبب افزایش سطوح سرمی آنزیم های کبدی (ALT، AST،ALP و CK) شدند. بیش ترین تاثیر افزایشی فعالیت سرمی آنزیم های کبدی در گروه دیابتی مربوط به تیمار لاکتوباسیلوس به علاوه اسید اولئیک بود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of probiotics produced from yogurt and pure lactobacilli with and without oleic acid on blood and enzymatic parameters of healthy and diabetic male rats

نویسندگان [English]

  • Mokhtar Fathi 1
  • Shahriar Saeidian 2
  • Mina Hasanzadeh 2
1 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Payam Noor University, Tehran, Iran
2 Department of Biochemistry, Faculty of Science, Payam Noor University, Tehran, Iran
چکیده [English]

In this experiment, 50 male Wistar rats were randomly divided into two groups (25 series). A group of 25 was induced with diabetes. Experimental groups included: (healthy control), healthy recipient of mixed bacteria isolated from Yogurt, healthy recipient of pure lactobacilli bacteria, healthy recipient of mixed bacteria isolated from yogurt plus oleic acid, healthy recipient of pure lactobacilli bacteria plus oleic acid, diabetic control, diabetic recipient of mixed bacteria isolated from yogurt , Diabetic receiving pure lactobacilli, diabetic receiving mixed bacteria isolated from yogurt plus oleic acid, and diabetic receiving pure lactobacilli plus oleic acid. The results showed that in healthy mice, all experimental treatments significantly increased blood glucose, cholesterol and triglycerides and decreased LDL. In healthy mice, the probiotic Lactobacillus significantly reduced the blood HDL of healthy mice. In diabetic rats, supplementation of all experimental treatments significantly reduced blood glucose, cholesterol, LDL and HDL. In this group, the greatest effect of reducing blood glucose, cholesterol and LDL was related to probiotic treatment produced from yogurt plus oleic acid. In both healthy and diabetic groups, experimental treatments significantly increased serum levels of liver enzymes (ALT, AST, ALP and CK). The greatest effect of increasing the serum activity of liver enzymes in the diabetic group was related to the treatment of lactobacillus plus oleic acid.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Diabetic
  • Lactobacillus
  • Lipid parameters
  • Liver enzymes
  • Probiotics
  1. Ahmadian, F., Ejtahed, H.S., Javadi, M., Razmpoosh, E., Mirmiran, P. and Azizir, F., 2017. The Effects of Probiotic Supplementation on Glycemic Control, Insulin Resistance and Inflammatory Biomarkers of Type 2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 19(2): 72-83. (In Persian)
  2. Omidi, B., Fazeli, M.R., Amozegar, M.A. and Mortazavi, P., 2011. Antidiabetic effect of probioticated persian yellow carrot juice with Lactobacillus acidophilus. Journal of Comparative Pathology. 8(1): 395-402. (In Persian)
  3. Badkoube Hezave, H., Jafari, P. and Akbari, N., 2015. Lactobacillus casei strain TD2 effect on reducing cholesterol in streptozotocin-induced diabetic male Wistar rats. Journal of Applied Microbiology in Food Industry. 2(2): 21-26. (In Persian)
  4. Bazjoo, A. and Jafari, P., 2016. Effect of cumin extract and Bacillus subtilis JQ61819 on reducing blood sugar and improving lipid profile in diabetic rats. New Cellular and Molecular Biotechnology Journal. 6(22): 83-90. (In Persian)
  5. Bayat, A., Heydaribeni, M., Feizi, A., Iraj, B., Ghiasvand, R., Askari, Gh., 2014. The Effect of Pumpkin and Probiotic Yogurt Consumption Separately or/and Simultaneously on Type II Diabetes. Journal of Isfahan Medical School. 32(238): 580-589. (In Persian)
  6. Tohidi, M., Kalantar Hormazi, M., Adinehpour, A., Dabbaghmanesh, M.H., Siadatan, J. and Ranjbar Omrani, Gh., 2008. Investigating the prevalence of overweight and obesity in adults in Shiraz city in 2007, Iranian Journal of Diabetes and Lipid, special issue of risk factors for diabetes and cardiovascular diseases. 43-48. (In Persian)
  7. Sarmast Ghahfarokhi, E., Mobini Dehkordi, M. and Beheshtimaal, K., 2012. Isolation and evaluation of lactic acid production content in native Lactobacillus of Chaharmahal va Bakhtiari province isolated from dairy products. Biological Journal of Microorganism. 1(3): 41-52. (In Persian)
  8. Joya, M., Ashayerizadeh, O. and Dastar, B., 2020. Effect of microalgae Spirulina and Bacillus subtilis on carcass characteristics, intestinal morphology and blood parameters of broiler chickens. Journal of Animal Environment. 12(1): 87-94. (In Persian)
  9. Ghasempour, Z., Alizadeh, M. and Rezazad, M., 2010. Optimization of probiotic yogurt production containing Zedo gum. Food Processing and Preservation Journal. 2(3): 57-70.(In Persian)
  10. Mosallami, S., Parsaeimehr, M., Ahmadi Hamedani, M., Jebelli Javan, A. and Moezifar, M., 2020. Effect of probiotic Lactobacillus plantarum ktbs2 on serum total oxidant and antioxidant, oxidative stress index and some biochemical parameters in induced diabetic rats. Iranian Veterinary Journal. 16(3): 94-105. (In Persian)
  11. , 2009. iagnosis and classification of diabetes mellitus. Diabetes Care. 32: 62-67.
  12. Alsayadi, M., Al Jawfi, Y., Belarbi, M., Soualem-Mami, Z., Merzouk, H., Chaban Sari, D., Sabri, F. and Ghalim, M., 2014. Evaluation of Anti-Hyperglycemic and Anti-Hyperlipidemic Activities of Water Kefir as Probiotic on Streptozotocin-Induced Diabetic Wistar Rats. Journal of Diabetes Mellitus. 4: 85-95.
  13. Barrons, R., Pharm, D. and Tassone, D., Use of Lactobacillus Probiotics for Bacterial Genitourinary Infections in Women: A Review. Clinical Therapeutics. 30(3).
  14. Bhushan, J. and CHachra, S., Probiotics- their role in prevention of dental caries. J Oral Health Com Dent. 4(3): 78-82.
  15. Bromberg, R., Moreno, I., Zaganini, C.L. and Delboni, R.R., Isolation of bacteriocinproducing lactic acid bacteria from meat and meat products and its spectrum of inhibitory activity. Braz J Microbiol. 35(1-2): 137-144.
  16. Cappochino, G. and Sherman, N., 1987. Microbiology: A laboratory manual. Rockland community college state, University of New York, The Benjamin.
  17. Chen, P., Qiuxiang, Z., Dang, H., Xiaoming, L., Fengwei, T., Jianxin, Z., Yongquan, C., Zhang, H. and Chen, W., Antidiabetic effect of Lactobacillus casei CCFM0412 on mice with type 2 diabetes induced by a high-fat diet and streptozotocin. Contents lists available at ScienceDirect. 30: 1061-1068.
  18. D'Souza, A., Fordjour, L., Ahmad, A., Cai, C., Kumar, D. and Valencia, G., 2010. Effects of probiotics, prebiotics, and synbiotics on messenger RNA expression of caveolin-1, NOS, and genes regulating oxidative stress in the terminal ileum of formula-fed neonatal rats. Pediatr Res. 67(5): 526-531.
  19. Gilliland, S., Nelson, C. and Maxwell, C., 1985. Assimilation of cholesterol by Lactobacillus acidophilus. Journal of Applied and Environmental Microbiology. 49(2): 377-389.
  20. Guyton, A.C. and Hall, J.E., 2011. Textbook of Medical Physiology. 10thed., WB. Saunders Company, Philadelphia. 799-972.
  21. Kim, M.J., Park, M., Jeong, M.K., Yeo, J., Cho, W. I., Chang, P.S. and Lee, J., 2010. Radical scavenging activity and anti-obesity effects in 3T3-L1 preadipocyte differentiation of Ssuk (Artemisia princeps) extract. Food Science and Biotechnology. 19(2): 535-540.‏
  22. Laleye, S.A., Igbakin, A.P. and Akinyanju, J.A., 2008. Antidiabetic Effect of Nono (A Nigerian Fermented Milk) on Alloxan – Induced Diabetic Rats. j. foodtech. 3(6): 394-398.
  23. Lilly, D.M. and Stillwell, R.H., 1965. Probiotics; Growth promoting factors produced by microorganisms. Science. 147: 747-748.
  24. Lo, P.R., Yu, R.C., Chou, C.C. and Huang, E.C., 2004. Determinations of the Antimutagenic Activities of Several Probiotic Bifidobacteria Under Acidic and Bile Conditions Against Benzo[a] Pyrene by a Modified Ames Test. Int J Food Microbiol. 93(2): 249-257.
  25. Ooi, L.G. and Liong, M.T., 2000. Cholesterol lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. Journal of molecular sciences. 11(6): 2499-2507.
  26. Sies, H., 1997. Oxidative stress: oxidants and antioxidants. Exp Physiol. 82(2): 291-295.
  27. Tabuchi, M., Ozaki, M., Tamura, A., Yamada, N., Ishida, T., Hosoda, M. and Hosono, M., 2003. A. Antidiabetic Effect of Lactobacillus GG in Streptozotocin-induced Diabetic Rats. JSBA. 67(6): 1421-1424.
  28. Uskova, M.A and Kravchenko, L.V., 2009. Antioxidant properties of lactic acid bacteria--probiotic and yogurt strains. Vopr Pitan. 78(2): 18-23. (In Russian).
  29. Yap, C.Y. and AW, T.C., 2010. Liver Function Tests. Proceedings Of Singapore Helth Care. 19(1): 80-85.