اثرات رژیم غذایی حاوی اسیدآلی و سرکه سیب بر یک پارچگی هپاتوپانکراس و فلور باکتریایی روده در میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله: فیزیولوژی (جانوری)

نویسندگان

1 گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: 487-49175

2 گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی اثر جیره غذایی حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید بر بافت‌شناسی هپاتوپانکراس، شمارش تعداد هموسیت­­ و فلور باکتریایی روده میگوی وانامی می‌باشد. در این مطالعه تعداد 225 قطعه میگو وانامی با وزن 04 /0 ±10/2 گرم با رژیم غذایی حاوی سرکه سیب و پروپیونیک اسید به­ مدت 60 روز تغذیه شدند. تیمارها شامل، سه جیره‌ آزمایشی حاوی سطوح صفر، 1%  سرکه سیب و 0/5% پروپیونیک اسید بود. در پایان دوره به ­صورت تصادفی از میگوها نمونه‌برداری شد. نتایج نشان داد که تعداد کل هموسیت در میگوهای تغذیه شده با جیره غذایی مکمل افزایش معنی‌داری داشت (0/05>p). تعداد سلول‌های کیسه‌ای تفاوت معنی‌داری در میان تیمارها مشاهده نشد (0/05>p)، درحالی ­که تعداد سلول‌های جذبی- ذخیره‌ای در تیمارهای حاوی سرکه سیب  و پروپیونیک اسید کاهش معنی‌داری داشت و بیش ­ترین کاهش هم در تیمار سرکه سیب به مشاهده شد (0/05>p). از طرفی، نتایج نشان داد که قطر توبول­ های هپاتوپانکراس در تیمار پروپیونیک اسید کاهشداشت. هم­ چنین، کل باکتری‌های قابل کشت در روده میگوهای تغذیه شده با سرکه سیب و پروپیونیک اسید کاهش معنی‌داری در مقایسه با گروه شاهد داشت (0/05>p). این یافته‌ها نشان داد که سرکه می‌تواند به ­عنوان جایگزینی مناسب برای اسیدهای آلی معرفی شود و هم ­چنین پتانسیل بزرگی برای استفاده از این ماده در جیره غذایی میگوی وانامی وجود دارد.  

کلیدواژه‌ها


  1. پورمظفر، س.؛ سلطانی، م.؛ نفیسی ­بهابادی، م.؛ مهاجری برازجانی، ژ.؛ محمدی، م. و پذیر، خ.، 1394. بررسی اثر  بتاگلوکان برکارایی واکسن ضد استرپتوکوکوزیس (Streptococcus iniae) و برخی شاخص‌های خونی و رشد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) . مجله دامپزشکی ایران.  سال 11، شماره 7، صفحات 44 تا 53.
    1. Beheshti, Z.; Huak Chan, Y.; Sharif Nia, H.; Hajihosseini, F.; Nazari, R.; Shaabani, M. and Salehi Omran,
      M.T., 2012
      . Influence of apple cider vinegar on blood lipids. Life Science Journal. Vol. 9, No. 4, pp: 2431-2440.
    2. Bray, W.A.; Williams, R.R.; Lightner, D.V. and Lawrence, A.L., 2006. Growth, survival and histological responses of the marine shrimp, Litopenaeus vannamei, to three dosage levels of oxytetracycline. Aquaculture. Vol. 258,  pp: 97-108.
    3. DaSilva, B.C.; Vieira, F. do N.; Mouriño, J.L.P.; Bolivar, N. and Seiffert, W.Q., 2014. Butyrate and propionate improve the growth performance of Litopenaeus vannamei. Aquaculture Research. Vol. 47, No. 2, pp: 612-623.
    4. DaSilva, B.C.; Vieira, F. do N.; Mourinoo, J.L.P.; Ferreira, G.S. and Seiffert, W.Q., 2013. Salts of organic acids selection by multiple characteristics for marine shrimp nutrition. Aquaculture. Vol. 384-387, pp: 104-110.
    5. Franceschini-Vicentini, I.B.; Ribeiro, K., Papa, L.P.; Marques Junior, J.; Vicentini, C.A. and Valenti, P.M.C.M., 2009. Histoarchitectural Features of the Hepatopancreas of the Amazon River Prawn Macrobrachium amazonicum. International Journal of Morphology. Vol. 27,  pp: 121-128.
    6. Fushimi, T.; Suruga, K.; Oshima, Y.; Fukiharu, M.; Tsukamoto, Y. and Goda, T., 2006. Dietary acetic acid reduces serum cholesterol and triacylglycerols in rats fed a cholesterol-rich diet. British Journal of Nutrition. Vol. 95, No. 5, pp:  916-924.
    7. Gao, W.; Tan, B.; Mai, K.; Chi, S.; Liu, H.; Dong, X. and Yang, Q., 2012. Profiling of differentially expressed genes in hepatopancreas of white shrimp (Litopenaeus vannamei) exposed to long-term low salinity stress. Aquaculture. Vol. 364-365, pp: 186-191.
    8. Iman, M.; Moallem, S.A. and Barahoyee, A., 2015. Effect of apple cider Vinegar on blood glucose level in diabetic mice. Pharmaceutical Sciences. Vol. 20, No. 4, pp: 163-168.
    9. Jin, T.; Wu, Y. and Wang, Q., 2012. The inhibitory effects of bamboo vinegar against bacteria and fungi. Advances in Intelligent and Soft Computing. Vol. 134,  pp: 451-457.
    10. Khalil, M.T.; Setaita H.S.; Ashraf M. A.G.; Madlin M.H. and Hanan, H.., 2014. Impact of sodium lactate as a growth promoter on the hepatopancreas of the freshwater prawn Macrobrachium rosenbergii (de Man, 1879). Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries. Vol. 18, No. 1, 
      pp: 1-11.
    11. Kluge, H.; Broz, J. and Eder, K., 2006. Effect of benzoic acid on growth performance, nutrient digestibility, nitrogen balance, gastrointestinal microflora and parameters of microbial metabolism in piglets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. Vol. 90, No. 7-8, 
      pp: 316-324.
    12. Kondo, T.; Kishi, M.; Fushimi, T.; Ugajin, S. and Kaga, T., 2009. Vinegar intake reduces body weight, body fat mass, and serum triglyceride levels in obese Japanese subjects. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. Vol. 73, No. 8, pp: 1837-1843.
    13. Kumar, N.R.; Raman, R.P.; Jadhao, S.B.; Brahmchari, R.K.; Kumar, K. and Dash, G., 2013. Effect of dietary supplementation of Bacillus licheniformis on gut microbiota, growth and immune. Aquaculture International. Vol. 21,
      pp: 387-403.
 

  1. Lingham, T.; Besong, S.; Ozbay, G. and Lee, J., 2012. Antimicrobial Activity of Vinegar on Bacterial Species Isolated from Retail and Local Channel Catfish (Ictalurus punctatus). Journal of Food Processing and Technology.
    Vol. 1, pp: 1-5.
  2. Liu, H.; Sun, W.; Tan, B.; Chi, S.; Dong, X. and Yang,
    Q., 2012
    . Molecular cloning and expression of hepatopancreas glutamine synthetase in the Pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei, induced by acute hypoosmotic stress. Aquaculture. Vol. 362-363, pp: 80-87.
  3. Mine, S. and Boopathy, R., 2011. Effect of organic acids on shrimp pathogen, Vibrio harveyi. Current Microbiology.
    Vol.  63, No. 1,  pp: 1-7.
  4. Naziroǧlu, M.; Güler, M.; Özgül, C.; Saydam, G.; Küçükayaz, M. and Sözbir, E., 2014. Apple cider vinegar modulates serum lipid profile, erythrocyte, kidney, and liver membrane oxidative stress in ovariectomized mice fed high cholesterol. Journal of Membrane Biology. Vol. 247, No. 8, pp: 667-673.
  5. Ng, W.K.; Koh, C.B.; Teoh, C.Y. and Romano, N., 2015. Farm-raised tiger shrimp, Penaeus monodon, fed commercial feeds with added organic acids showed enhanced nutrient utilization, immune response and resistance to Vibrio harveyi challenge. Aquaculture. Vol. 449, pp: 69-77.
  6. Ng, W.; Koh, C.; Sudesh, K. and Siti-zahrah, A., 2009. Effects of dietary organic acids on growth , nutrient digestibility and gut microflora of red hybrid tilapia , Oreochromis sp., and subsequent survival during a challenge test with Streptococcus agalactiae. Aquaculture Research. Vol. 40, pp: 1490-1500.
  7. Nunes, E.T.; Braga, A.A. and Camargo-Mathias,
    M.I., 2014
    . Histochemical study of the hepatopancreas in adult females of the pink-shrimp Farfantepenaeus brasiliensis (Latreille, 1817). Acta Histochemica. Vol. 116, No. 1, pp: 243-251.
  8. Romano, N.; Koh, C.B. and Ng, W.K., 2015. Dietary microencapsulated organic acids blend enhances growth, phosphorus utilization, immune response, hepatopancreatic integrity and resistance against Vibrio harveyi in white shrimp, Litopenaeus vannamei. Aquaculture. Vol. 435,
    pp: 228-236.
  9. Salem, A. and Amin, R., 2012. Evaluation of some organic acids as potential decontaminants of Vibrio parahaemolyticus in fresh shrimp. World Journal of Dairy and Food Sciences. Vol. 7, No. 1, pp: 41-48.
  10. Sivagnanavelmurugan, M.; Thaddaeus, B.J.; Palavesam, A. and Immanuel, G., 2014. Dietary effect of Sargassum wightii fucoidan to enhance growth, prophenoloxidase gene expression of Penaeus monodon and immune resistance to Vibrio parahaemolyticus. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 39, No. 4, pp: 439-449.
  11. Sreeram, M.P. and Menon, N.R., 2005. Histopathological changes in the hepatopancreas of the penaeid shrimp Metapenaeus dobsoni exposed to petroleum hydrocarbons. Journal of the Marine Biological Association of India.
    Vol.  47, No. 2, pp: 160-168.
  12. Tassanakajon, A.; Somboonwiwat, K.; Supungul, P. and Tang, S., 2012. Discovery of immune molecules and their crucial functions in shrimp immunity. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 34, No. 4, pp: 954-967.
  13. Tseng, D.Y.; Ho, P.L.; Huang, S.Y.; Cheng, S.C.; Shiu, Y.L.; Chiu, C.S. and Liu, C.H. 2009. Enhancement of immunity and disease resistance in the white shrimp, Litopenaeus vannamei, by the probiotic, Bacillus subtilis E20. Fish and Shellfish Immunology. Vol. 26, No. 2,
    pp: 339-344. 
  14. Van de Braak, C.B.T.; Faber, R. and Boon, J.H., 1996. Cellular and humoral characteroistics of penaeus mondon (Fabricius, 1798) haemolymph. Comparative haematology international. Vol. 6, pp: 194-203.
  15. Wongsasak, U.; Chaijamrus, S., Kumkhong, S. and Boonanuntanasarn, S., 2015. Effects of dietary supplementation with β-glucan and synbiotics on immune gene expression and immune parameters under ammonia stress in Pacific white shrimp. Aquaculture. Vol. 436, 
    pp: 179-187.
  16. Yamashita, H.; Fujisawa, K., Ito, E., Idei, S., Kawaguchi, N., Kimoto, M., Hiemori, M. and Tsuji, H., 2007. Improvement of obesity and glucose tolerance by acetate in Type 2 diabetic Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty (OLETF) rats. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. Vol. 71, No. 5, pp: 1236-1243.